Скиато блог

Как искаме да ви покажем Япония? ...

Скиато 2024/05/30 08:18:07
Как искаме да ви покажем Япония? Макар да е известна като “меката на пудрата”, Япония може да предложи много повече от това, дори за най-запалените скиори и бордисти. Червената точица, която символизира изгряващото слънце, съдържа есенцията на понятието “Далечен изток”.

Ски туринг в Страната на изгряващото слънце - потвърдено пътуване.

Япония въплъщава всичко, което някога е разпалвало въображението ни и продължава да ни привлича и днес – от историите за самураите и далечните географски пътешествия и откривателства в миналото, през източната философия, непобедимите империи, екзотичната храна и природа, бойните изкуства, различните и непонятни език, порядки, разбирания и морал, високите технологии и т.н. и т.н.

Името “Япония” за нас е синоним на откривателство – откриването на цял един нов свят. Пътешествие до Япония е почти равнозначно на попадането на чужда планета и срещата с култура, тотално различна от нашата - събитие, което ни кара да отворим широко да отворим очи за света около нас. Япония е не само “пудра” дестинация, тя е и духовно и интелектуално преживяване в живота на всеки европеец, който някога се е докоснал до нея.

Защо Хоншу? Да, нашата цел е да бъдем в планините на Япония със ски и да видим пудрата и красивите японски зимни планини и пейзажи, за което сме предвидили 9 дни в три различни района. Но също така целта ни е да опознаем максимална част от това, което страната ще ни предложи извън ските и планинарството – в културен, исторически, кулинарен и ежедневния битов аспекти. Именно затова планирахме маршрута си из Хоншу – най-големият японски остров, където са разположени, освен множество не толкова известни планински и ски райони, също така и столицата Токио, древните културни центрове – Киото, Нара, както и различни други забележителности.

Въпроси и уточнения на ✍info@skiato.eu, ☏0884 297 416
Водач: Любен Грънчаров