Скиато блог

Ако няма достатъчно сняг извън пистата ...

Скиато 2020/12/15 07:29:25
Ако няма достатъчно сняг извън пистата и не става за каране, винаги имаме под ръка едно чудесно занимание, което става дори за писта – да развиваме умението си да караме плавно, ритмично и непрекъснато. С движения, които изпълняваме без усилие и с постоянно контролирана скорост, независимо от промените в наклона на склона. Да преминаваме през променящия се терен с лекота и без резки спирания и неконтролируеми засилвания, с плавна смяна на посоката.

За да се получи това е необходимо съдействието на цялото тяло и най-вече на нашия ум. В английския целият този абзац-обяснение е заменен с една думичка - flow.

Защо това умение е изключително важно за извънпистовото каране? Плавното меко каране, без взривни натоварвания върху ските и склона при резки смени на посоката на движение може да предотврати най-различни проблеми като неочаквано отваряне на автомат, падания на неподходящи места или предизвикване на лавина. Позволява ни да спрем контролирано при неочаквани препятствия и въобще е ключово за безопасността при спускане.
https://www.youtube.com/watch?v=SK6SCATFVlg&t=4s
HOW TO SKI WITH FLOW | 3 Tips for smoother skiing